Fundacja Opieki Nad Zwierzętami Bezdomnymi "Przytulisko" - Za Tęczowym Mostem (*) - Dżek, pies, 5 lat wstecz

Dżek (ID: 257) - Za Tęczowym Mostem (*)

Data dodania ogłoszenia: 12:24, 09.02.2017 | Aktualizacja: 12:57, 15.10.2017

Dżek

Imię: Dżek
Płeć: piesek

Status: Za Tęczowym Mostem (*)

Prosimy, przeczytaj dokładnie ogłoszenie zanim do nas zadzwonisz. * Dżek jest kilkuletnim psem po przejściach, mieszkał z nieodpowiedzialną rodziną, która nie zasługiwała na żadnego psa. Często był obiektem wyładowywania frustracji, wiele wycierpiał. W efekcie stał się znerwicowany, bojaźliwy na swój sposób i niestety nie do końca obliczalny. Psiak trafił pod opiekę weterynarza i tak rozpoczęło się jego nowe życie i próby pokazania psiakowi człowieka od lepszej strony. Dżek robi małe kroczki, bo nie łatwo jest zrozumieć, że nie każdy ma złe zamiary. Przechodziliśmy wspólnie przez lęk, agresję... Pokazaliśmy mu, że patyk w ręce nie oznacza bicia, wyciągnięta ręka oznacza głaskanie. Pies nadal wymaga pracy, socjalizacji. Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach nie zwraca uwagi na przechodniów, rowerzystów ani na spokojne psy. Niepewnie jednak czuje się kiedy podchodzimy do osoby której nie zna. Przyjaźnie odnosi się do osób, które zdążył poznać od dobrej strony. Konieczne są zatem przedadopcyjne spotkania z psem, by nabrał odrobinę zaufania, by go znów niepotrzebnie nie zestresować. Dżek nie nadaje się na psa stricte podwórkowego, musi mieć zapewnione spacery, które uwielbia. Szukamy dla Dżeka doświadczonego i zrównoważonego opiekuna, który nie boi się korzystać z porad doświadczonych behawiorystów. Nie znamy stosunku do dzieci, więc odradzamy adopcję rodzinom z dziećmi. Najlepiej pasuje do młodych, aktywnych osób, chętnych zabierać psa ze sobą na wycieczki i pracować nad dalszym przywracaniem psu wiary w człowieka. Zadzwoń: 601 245 643- w godz. 10-20. Dżek przebywa w Busku-Zdroju (woj. świętokrzyskie). Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. * [Dżek nie przebywa pod opieką fundacji, grzecznościowo pomagamy szukać mu domu]